NEAR Coin Nedir? (Near Protocol)

NEAR Coin Nedir? (Near Protocol)

Son zamanlarda iyi bir trend yakalayan NEAR Coin Nedir? NEAR Protocol adlı bir program, bir bilgisayar ağını programcıların merkezi olmayan uygulamalar oluşturup dağıtabilecekleri bir platformu çalıştırmaya motive etmeye çalışır.

Ağ mimarisini, düğümler olarak da bilinen bilgisayarların ağın işlemlerinin yalnızca bir kısmını idare etmesi için birkaç bölüme ayırmaya çalışan parçalama fikri, NEAR Protokolü tasarımının merkezinde yer alır.

Sharding’in, ağ üyeleri arasında tüm blok zinciri yerine blok zincirinin bölümlerini dağıtarak ağ verilerini elde etmek ve platformu büyütmek için daha etkili bir yaklaşım üretmesi bekleniyor.

Gelin hep birlikte göz atalım NEAR Coin Nedir, NEAR Coin Kimin NEAR Coin Ne işe Yarar, NEAR Ne Projesi ve NEAR Coin Hangi Ülkenin.

NEAR Coin Kimin? NEAR Coin Hangi Ülkenin?

NEAR Protocol’ün kurucuları Illia Polosukhin ve Alex Skidanov. Daha önce Skidanov, MemSQL’in mühendislik direktörü olarak görev yaptı. Polosukhin daha önce Google için çalışıyordu ve burada şirketin arama motoru hizmetlerinin ve yapay zeka yeteneklerinin oluşturulmasına katkıda bulundu.

Andreessen Horowitz ve Pantera Capital gibi önde gelen risk sermayesi şirketleri, birçok turda NEAR’a 20 milyon dolardan fazla katkıda bulundu.

Erken aşamadaki yatırımcılar, başlangıçta mevcut olan 1 milyar NEAR coin’in yaklaşık %35’ini satın aldı. NEAR Coin Nedir sorusunun cevabında kurucu takımın çok büyük önemi var.

NEAR Coin Ne işe Yarar?

Bir (PoS) blok zinciri olan NEAR Protocol, “Nightshade” parçalama yaklaşımıyla mevcut platformlarla rekabet etmeyi umuyor. NEAR Coin Nedir anlamak için aşağıdaki kavramları iyi öğrenmek gerekiyor.

Nightshade

Sharding olarak bilinen bir blok zinciri tasarımı, katılan her bir düğümün, platform verilerinin yalnızca bir kısmını blok zincirinde tutmasını sağlar. Blok zinciri, parçalama sayesinde daha etkili bir şekilde büyüyerek, işlem maliyetlerini azaltarak saniyede daha fazla işlem gerçekleştirebilmelidir.

Nightshade, bu verileri “parçalara” tutmak için gerekli işi bölerken, NEAR Protocol’ün tek bir veri zincirini sürdürmesini sağlar. Düğümler bu parçaları işler, verileri işler ve ana zincire ekler.

Katılımcı düğümler yalnızca zincirin daha küçük bölümlerini korumakla görevlendirildiğinden, Nightshade’in mimarisi, güvenlik söz konusu olduğunda daha az olası arıza noktası sağlar.

NEAR Coin Nedir? (Near Protocol)

Rainbow Bridge

NEAR Protokolünün bir bileşeni olan Rainbow Bridge, oyuncuların Ethereum ve NEAR arasında Ethereum coinlerinin kolaylıkla göndermesini ve almasını sağlar.

Bir kullanıcı, coinleri Ethereum’dan NEAR Protokolüne taşımadan önce bir Ethereum akıllı sözleşmesine yerleştirir. Bu paralar daha sonra kilitlenir ve NEAR platformunda orijinal coinleri yansıtmak için yeni coinler verilir.

Kullanıcı orijinal coinlerini geri almak isterse, orijinal para akıllı sözleşme tarafından depoda tutulduğu için prosedür tersine çevrilebilir.

Aurora

NEAR Protokolü, geliştiricilerin Ethereum merkezi olmayan uygulamalarını NEAR ağına tanıtmalarını sağlayan bir Katman 2 ölçeklendirme çözümü olan Aurora’yı oluşturmak için kullanıldı.

Aurora’nın yapımında, geliştiricilerin Ethereum akıllı sözleşmelerini ve varlıklarını zahmetsizce bağlamalarına izin vermek için Ethereum Sanal Makinesi (EVM) ve bir çapraz zincir köprüsü kullanılır.

Geliştiriciler, Ethereum’un konforunu ve uygulama ağını NEAR Protokolünün ucuz maliyet ve yüksek verim avantajlarıyla birleştirmek için Aurora’yı kullanabilir. NEAR Coin Nedir gelin daha ayrıntılı olarak bakalım.

NEAR Coin Nedir?

NEAR, uygulamaların inşa edildiği temel görevi gören Amazon Web Services (AWS) gibi diğer merkezi veri depolama platformlarına benzer şekilde çalışır. Ancak NEAR, tek bir gövdeden ziyade dağıtılmış bir bilgisayar ağı tarafından yönetilir ve sürdürülür.

Bir bilgisayar ağı ve kendi kripto para birimi olan NEAR coini etrafında toplanmış karşılaştırılabilir bir mimari, AWS’nin geliştiricilerin kendi altyapılarını oluşturmalarına gerek kalmadan bulutta kod dağıtmalarını sağlamasına benzer şekilde NEAR Protokolü tarafından mümkün kılınmıştır.

NEAR Protokolü kullanıcıları, NEAR yerel belirtecini kullanarak programları çalıştırabilir, depolama için ödeme yapabilir ve işlem ücretlerini ödeyebilir.

NEAR kullanan uygulamaların, hesaplamaları yürütmek ve ağda veri depolamak için NEAR Protokolüne depolama maliyetlerini ödemesi gerekir. Ağın kısmen “yakması” veya bu coinlerini bazılarının kullanımdan kaldırılmasının bir sonucu olarak dolaşımdaki NEAR coinlerin arzı azalır.

İşlem doğruluğu ve geçerliliği, NEAR Protocol yazılımını çalıştıran bilgisayarlar tarafından sağlanır. Doğrulayıcılar, coinilerin ağ üzerinde stake ederek, NEAR blok zincirinin güvenliğini ve geçerliliğini korumak için telafi edilir.

NEAR Protokolü’nün coin arzı, yeni çıkarılan coinlerinin %90’ı doğrulayıcılara gidecek şekilde, yıllık %5 büyür. Blok zincirinin hazinesi, platform geliştirmeye yardımcı olmak için kalan fonları alır. NEAR Coin Nedir hemen hemen öğrenmiş olduk.


NEAR Ne Projesi?

Diğer platformlardan daha fazla işlem hacmi ve güvenlik sağlayabilen sharding tekniği nedeniyle, kullanıcılar NEAR Protocol’ü ilgi çekici bulabilirler.

Ek olarak, programcılar çok fazla trafik alabilecek daha etkili uygulamalar oluşturmak için platformundan yararlanmak isteyebilirler. NEAR tarafından sağlanan Katman 2 çözümleri, uygulamalarını NEAR’a bağlamak isteyen Ethereum geliştiricileri için potansiyel olarak çekici olabilir.

Yatırımcılar, NEAR ekosisteminin gelecekteki büyümesinde pay sahibi olmak istiyorlarsa ve sharding’in ölçeklendirme blok zinciri teknolojisinin geleceği olduğunu düşünüyorlarsa, NEAR’ı satın almayı ve portföylerine eklemeyi seçebilirler.

NEAR coin ile ilgili detaylı ve güvenilir bilgileri size ulaştırmaya çalıştığımız bu makalemizin de sonuna geldik. Umarım aklınızdaki NEAR coin nedir sorusunu giderebilmişizdir. Yukarıda bahsettiklerimiz NEAR coin ile ilgili herhangi bir yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yaparken kaybettiğinizde sizi çok üzmeyecek rakamlar üzerinden bolca araştırma yapıp yatırım yapmanızı tavsiye ederiz. Binance ve BinanceTR gibi güvenilir borsalar üzerinden yatırım yaparsanız paranız güvende olacaktır.

Coin Hakkında Daha Fazla Bilgi Almak İçin :